2020-02-24 in Brinckan

Brinckanblad 24 februari 2020

Ny städfirma

Vid årsskiftet så bytte vi städfirma till Vita Fläcken AB. Vi i styrelsen är hittills väldigt nöjda med bytet och har även förstått från de boende vi pratat med att dem också är nöjda. Kontaktuppgifter till städfirman kommer sättas upp i entreerna. 

Nya koder till grinden samt hissarna.

Den 10/2 bytte vi koder till grinden och hissarna. Om någon råkat missa denna information och känner sig utelåst – kontakta styrelsen så får ni koderna.

Blåljuskod och Grannsamverkan

Styrelsen har pratat om att gå med i grannsamverkan. I korta drag innebär det inga stora förändringar mer än att vi tillsammans hjälps åt att vara vaksamma på vilka som rör sig i husen. 

Blåljuskod innebär att räddningstjänsten får en speciell kod för grind och portar som dom kan använda för att komma in om olyckan är framme (istället för att slå sönder rutan för att komma in om läget är akut). Polisen har försäkrat oss om att koden sparas på ett säkert sätt.

Hissarna

Som många av er vet (framförallt boende i port 1) så har vi återkommande problem med vissa av hissarna. Styrelsen jobbar för fullt för att upphandla en entreprenör som kan åta sig arbetet. Mer information om arbetet kommer. 

Efter en olycklig händelse där en boende fastnat utan mobil i hissen nattetid så vill styrelsen upplysa om att larmknappen i hissen inte går till larmcentral. Vi undersöker varför den inte gjorde det och hoppas innerligt att det inte händer igen. 

Cykel- och barnvagnsrensning

Som tidigare aviserat så kommer vi att göra en cykel- och barnvagnsrensning. Alla hushåll ska ha fått ut taggar för att märka upp sin cykel/barnvagn. Behöver man fler taggar kommer företaget som genomför rensningen att lägga ut i cykelrummen ca 2 veckor innan rensningen. Observera att endast cyklar och barnvagnar ska märkas upp, inte dockvagnar eller andra typer av leksaker. Dessa ska förvaras i eget förråd eller lägenhet.

Trädgården

Under våren kommer trädgården rustas upp. Vi har konsulterat både skadedjursbekämpare och trädgårdsfirmor när vi i styrelsen diskuterat och planerat för denna upprustning. 

Det stora arbetet är att trädäcket och sandlådan kommer bytas ut helt. Dels för att vi misstänker att det bor råttor under och dels för att det är 30 år gammalt.

Utöver det så kommer bl.a. buskarna (Rosenspireorna) längs ljusinsläppen att tas bort (enligt rekommendation från skadedjursbekämpare). Nomors rekommendation är att inte ha stora buskar framför vägg då råttor har det som gömställe. Buskarna kommer att återplanteras längs gången vid grinden och på baksidan. Det arbetet startar 24/2.

Trädgården kommer i stort behålla sin nuvarande utformning men mer ordnad och förhoppningsvis skadedjursfri (i den mån det går, vi bor trots allt på Södermalm).

Den 2 mars påbörjar RA trädgård AB arbetet med att riva trädäcket och sandlåda. Den delen är då avstängd så vänlig respektera detta och beträd inte avspärrningen (detta naturligtvis för att undvika olyckor).

Arbetet kommer pågå i etapper under våren med hänsyn till utetemperatur och eventuell tjäle i marken.

Vid frågor kontakta gärna styrelsen på kontakt@brinckan.se
Anslut er gärna till vårt nyhetsbrev så får du information och Brinckanbladet direkt i mailen, nyhetsbrev@brinckan.se.