Trädgårdsuppdatering

Som de flesta kanske märkt så har det hänt en hel del i trädgården på bara en vecka. För att hålla samtliga boende ajour med hur det går i arbetet med trädgården så kommer här en uppdatering om vad som hänt hittills.

Alla buskar/rosenspireor längs ljusinsläppen är nu bortplockade och omplanterade. Några längs mittengången och 20 stycken på baksidan.

Träden har beskurits och även rosorna som hängde över staketet. Vi kan lugna alla med att säga att den inte är borttagen, den är bara nedklippt. Den hade inte blivit ordentligt nedklippt/omhändertagen på flera år så tyvärr var det dags nu, men den kommer växa upp igen. Även kaprifolerna på båda sidorna är nedklippta (men inte borttagna). Både rosen och kaprifolerna kommer få sällskap av vildvin längs hela staketet.

Häcken bakom sandlådan är helt borttagen och den kommer inte tillbaka. Vi valde att göra så för att öppna upp den delen mera.

Rosorna längs gången i fyrkantiga rabatten är flyttade så att dom står närmare varandra då den rabatten kommer bli mindre. Vi testar så i år och ser om vi kan få fart på rosorna och att det ser mindre glest ut. 

Den 2 mars började man tömma sandlådan på sand och snart rivs både sandlådan och trallen bort.

När allt grovarbete är klart så kommer det ske en omfattande ogräs- och mossrensning (stenarna). Jag hoppas verkligen att trädgården kommer bli så fin som jag föreställt mig när allt är rensat och städat och det nya är anlagt.

Vi har fått in frågor om vi kan plantera diverse nya växter (bl.a. en ny magnolia). Vi tar in alla tips och förfrågningar och ser vad vi kan göra.

Mer information kommer löpande.

Med vänliga hälsning,
Vi i din styrelse