Prenumerera med RSS för automatiska uppdateringar

Fastigheten.

Tvättstuga

Tvättstugorna finns i anslutning till varje port på plan -1 (i port 1 på plan 1). Du når dit via trapp eller hiss. På bokningstavlan utanför varje tvättstuga kan du boka tvättider med hjälp av ett bokningslås märkt med ditt lägenhetsnummer. Städa tvättstugan efter dig när du tvättat färdigt, så är det snyggt och trevligt nästa gång. Den angivna tiden ska räcka till både tvätt och tork.

Cykel och barnvagnsrum

Föreningen har 4 cykelrum och 2 barnvagnsrum. För tillträde till barnvagnsrum kontakta styrelsen på kontakt@brinckan.se

Återvinning och sophantering

I föreningen kan du återvinna det mesta. Bredvid port 1 finns två miljörum. I det vänstra kan du återvinna tidningar, plast, metall, wellpapp och kartong. Och i det högra rummet finns kärl för grovsopor, el-sopor, glas, matavfall, ljuskällor och batterier.

Läs mer om återvinning och sophantering

Grovtvättstuga

Mittemot port 7 hittar du grovtvättstugan. Här kan du tvätta och piska dina mattor. Du bokar tider med hjälp av lämplig kork märkt med lägenhetsnummer. Bokningslistan finns på tavlan utanför, mittemot dörren i korridoren.

Gästrum och bastu

Gästrum och bastu är åter öppen för bokning. Denna information kommer uppdateras inom kort med de från nu gällande reglerna.

Trädgården

Trädgården är vi stolta över och tillsammans ser vi till att den är fin och ren. Trädgårdsarbetet sköts av Rubb & Stubb Trädgårdsskötsel, men du som medlem är välkommen att engagera dig. På sommaren behövs det alltid hjälp med vattning, ta bort ogräs eller göra andra småsysslor. Trädgårdsmöblerna är till för alla medlemmar att använda. Kontakta någon i styrelsen om du vill veta mer eller har idéer om trädgården.

Bredbandsanslutning och IP-telefoni

Fastigheten erbjuder två olika bredbandsmöjligheter. Vi har ett gruppavtal med Tele2, vilket innebär att i månadsavgiften för varje lägenhet ingår det bredband och abonnemangsavgift på ip-telefoni via Tele2. Samtalsavgifter tillkommer. Gå in på Tele2s hemsida för att få aktuella kontaktuppgifter till kundservice om du vill veta mer eller ansluta dig.

Fastigheten är även ansluten till internet via ett fast nät. I varje lägenhet finns ett uttag i hallen (ev. på annat ställe i vissa lägenheter). Här har vi Telenor som leverantör. Kontakta Telenor om du vill abonnera på den tjänsten. För att få veta mera besök Telenors hemsida eller ring kundtjänst på 020-222 222.

Kabel-TV

Fastigheten är ansluten till kabel-TV via Tele2. Om du vill beställa digital TV gå in på deras hemsida.

Spiskåpor och ventilation

Vår fastighet är utrustad med central ventilation. Det innebär att utsuget ovanför spisen i varje kök sker med centrala fläktar. För att den ska fungera är det bara tillåtet att installera spiskåpor som är avsedda för centralt utsug.

Spiskåpor och köksfläktar med egen inbyggd fläkt får inte installeras. Då rubbas hela fastighetens ventilation och matos och andra lukter kommer att pressas in hos dina grannar.

Kolfilterfläktar med inbyggd fläkt får installeras så länge de inte ansluts till fastighetens centrala ventilationssystem. Nedan finner ni exempel på en leverantörer av spiskåpor som uppfyller de krav som vår ventilationsanläggning ställer:

Franke

Modeller ur serien Spirit och Classic.
För mer information och närmaste återförsäljare mm. gå in på: www.franke.se

Man måste vara observant på att anslutning till ventilationen är placerad på rätt sida för att undvika problem vid installationen.

För information om vilka spiskåpor du får installera i din lägenhet kontakta vår fastighetsskötare Borg & Merio.

Franke

Planlösningar för lägenheten

Här hittar du planlösningar för alla lägenheter i Brf Brinckan. Om du vill veta mer kontakta gärna någon av oss i föreningens styrelse.

Se våra planlösningar

Back to Top