Kommande arbeten i BRF Brinckan 1

Styrelsen har beslutat att genomföra arbeten under hösten och vintern. Det innebär att vi behöver få tillgång till alla lägenheter och vissa förråd (de med reglerventiler eller avloppsrör). Om du tänker resa bort under den här tiden så hör av dig till styrelsen så löser vi nyckelfrågan. Om vi inte kan komma in i en lägenhet så riskerar jobbet att bli försenat och kosta föreningen onödiga pengar.

Spolning av avloppsledningar i oktober

Vi kommer att spola avloppsledningarna från samtliga lägenheter och kontrollera  de ledningar som är synliga. Arbetet beräknas starta under oktober. Anledningen är att vi under den senaste har haft flera stopp i avloppsrören. Stoppen är orsakade av att olämpliga föremål har hamnat i avloppet och att våra ledningar blivit tilltäppta.

Nytt värme och ventilationssystem november till mars

Vår fjärrvärmecentral och våra fyra ventilationsaggregat börjar bli ålderstigna. För att sänka våra energikostnader och få ett bättre inomhusklimat kommer vi att med start i november :

  • Byta fjärrvärmecentralen
  • Byta fläktaggregaten i våra fyra uppgångar
  • Byta till ett modernare styrsystem för värme, som kommer att ge oss jämnare temperatur
  • Byta ventiler och termostater i alla radiatorer
  • Injustera radiatorer (element), handdukstorkar och ventilation

 

I samband med injusteringen kommer personalen från våra leverantörer besöka samtliga lägenheter och vissa förråd. Vi kommer att behöva besöka alla lägenheter ungefär 7 gånger, vid olika tillfällen.

Arbetet startar i slutet av november och pågår till mars 2019. Så fort tidsplaneringen för arbetet  är klar kommer vi att informera om detta. De enskilda tillfällen när vi behöver tillgång till lägenheterna annonserar vi minst 5 dagar i förväg.