2014-06-15 in Brinckan

Brinckanbladet 2014-06-15

[separator headline=”h3″ title=”Garagesamfälligheten behåller felaktigt inbetald moms för p-plats”]

Södra Stations garagesamfällighetsförening har beslutat att de inte kommer att betala tillbaka den moms som de felaktigt debiterat oss för våra garageplatser. Anledningen är att pengarna behövs för omfattande och nödvändiga renoveringar av garagen. Beskedet fick vi på garagesamfällighetens årsstämma i maj. Enligt samfällighetens ledamöter, och revisorer från KPMG, är det i sin ordning att innehålla momsen.

Om du som medlem i BRF Brinckan inte är nöjd med det här beslutet kan du välja att gå vidare med en civilrättslig process mot samfälligheten. Det du bör tänka på är att om du förlorar processen riskerar du att få betala både din egen och motpartens rättegångskostnader.

 

[separator headline=”h3″ title=”Trädgården på väg att blir grön och blommig”]

Trädgården kommer att rustas upp och bli en mer grön och blommande plats. Just nu tar vi in offerter från olika företag för att lägga en ny gräsmatta samt sätta fler växter och blommor. Tanken är att trädgården ska bli en naturlig plats att vara på för alla medlemmar i föreningen.

 

[separator headline=”h3″ title=”Alla nyheter hittar du på Brinckan.se”]

Nu finns allt som händer i din förening på www.brinckan.se. Där hittar du all information och beslut från senaste styrelsemötet. Vill du inte ha Brinckanbladet på papper? Hör av dig till någon i styrelsen. Ju färre papper desto bättre för miljön.

 

[separator headline=”h3″ title=”Vill du vara med och ta hand om trädgården?”]

Vi har idag ett företag som kommer och sköter vår trädgård, klipper gräset, ansar rosor. Men det finns mycket mer att göra som att rensa ogräs, klippa buskar, vattna mm. Särskilt nu när det är sommar och varmt. Skulle du vilja vara med och ta hand om trädgården? Är du intresserad av trädgårdsarbete? Det behöver inte vara någon stor arbetsinsats. Du gör det med den tid och resurs du har. Det kan vara att tex vattna en gång. Allting räknas, stort och smått. Hör av dig till Maria Stenberg.

 

[separator headline=”h3″ title=”Blir du störd av dina grannar? Säg till.”]

Tycker du att dina grannar stör dig? Knacka på och säg till. Grannen kanske inte är medveten om att ljud mm är störande för dig. Det är såklart klokt att ta tag i problemet och få en trevligare vardag och bättre grannsämja.