2024-02-17 in Brinckan

Den vita grinden på gården

Som många säkert märkt har vi stora problem med den vita grinden. Varje vinter lägger vi pengar på att reparera låset i grinden och vi har flera gånger bytt ut låsmekanismen för att försöka förebygga problem.

Styrelsen har därför beslutat att prova en annan lösning som bygger på att vi ersätter det vanliga låset med ett så kallat elektromagnetiskt lås. Det innebär att en magnet kommer att hålla grinden låst och grinden öppnas från gården genom att trycka på en knapp. Knappen sitter på en stolpe till vänster strax innanför grinden. När man kommer utifrån öppnar man grinden med kod eller med bricka. Nyckel går inte längre att använda.

Funktionsmässigt är den stora skillnaden att det inte finns några rörliga delar i det elektromagnetiska låset som kan krångla under vintern. Då låset är beroende av ström för att fungera kommer låset att öppnas vid strömavbrott, eftersom det då inte längre finns någon ström som aktiverar magneten. Vi hoppas på en stor förbättring i och med den här lösningen.

Om man behöver ställa upp hela grinden i samband med en flytt behöver man kontakta fastighetsförvaltaren Borg & Merio och meddela datum för flytt så hjälper de till med detta.