Trädgårdsuppdatering 2020-03-23

Som nog alla har sett så har det hänt en hel del i trädgården. Nya sandlådan och trallen är klar, dom har förberett för konstgräset som kommer i veckan och vi har fått en sittbänk runt trädet. El kommer att dras genom ett rör under konstgräset så att vi kan få en ljusslinga även på den sidan.

I ett tidigare utskick skrev vi att vi tänkte låta rosorna i den fyrkantiga rabatten få vara kvar för att se om dom tar sig. Detta har vi backat på då dom rosorna har gjort sitt (tidigare beskärningar har dödat rosorna i rötterna). I den rabatten kommer det komma nytt liv i form av syrenhortensior och rosa lavendel (se exempelbilder nedan). Ska vi göra en nystart i denna trädgård så får vi släppa det gamla.

Syrenhortensia och rosa lavendel

En annan ändring (förhoppningsvis en glad nyhet) efter önskemål från boende är att vi beställt en ny magnolia. Den kommer planteras på “3ans” sidan i den runda rosenrabatten. Några av rosorna kommer att behöva flyttas på för att göra plats för magnolians stora rot. Men, då rosorna i den rabatten inte är lika hårt beskurna kan dom flyttas på och kommer då hamna vid häcken närmare gatan (fortfarande på “3ans” sida). Magnolian kommer bli en “kobus” som ska vara en tålig sort.

En storstädning av gården kommer snart att ske med stort fokus på mossbekämpning på alla stenar. 

Om någon undrar varför det ligger stenkross lite här och där så är det för att man lagt om vissa av stenarna. Man låter överflödet ligga kvar men det kommer ramla ner i skarvarna när det regnar och när vi går på det.

Med vänlig hälsning,

Styrelsen genom Frida