2017-05-16 in Brinckan

Motioner till årsstämman 2017

Ann-Mari Jansson

Som det nu är används hela gården till lekplats. Det vore trevligt att ha en sittbänk på andra sidan också. Kanske ev. ett bord om det får plats.

Med vänlig hälsning
Ann­-Mari Jansson

Carina Aronsson

Hej,

På fastighetens högra hörn, allså på den sida som det finns en grind närmast port nr 7. Nedanför de yttre balkongerna i sten­ och buskplanteringen vid stuprännan finns som en stig in till huset som nu används som en urinoar.

Finns det möjlighet att sätta fler buskar eller något annat som gör att det inte inbjuder till att kissa just där?

Med vänlig hälsning
Carina Aronsson

Iwa Anello

Motion till årsstämma

1 reparation an grindens gummilist.
2 renovering av gästlegenheten.
3 Belysning under de 2 stora träden på gården.

Mvh
Iwa Anello

Per Westergren

Borttagande av trädäck på gården

Jag har vid ett flertal tillfällen noterat att det finns råttor på gården. Jag har också sett dem

krypa ner under trädäcket runt sandlådan, vilket får mig att tro att råttorna har funnit en fristad därstädes. Jag yrkar därför på att trädäcket avlägsnas och ersätts med stenläggning.

Åtgärder för att bilda opinion mot husbygge

Det skall byggas ett hus i Bergsgruvans park bakom vårt hus. Jag yrkar på att styrelsen arbetar för att så icke skall bli fallet. Antingen genom eget arbete eller att man tillsätter en arbetsgrupp med mål att bilda opinion och för att argumentera mot bygget.

Man kan t.ex. fundera på hur ljudet från järnvägen blir när det kommer att studsa mot en huskropp och tillbaka till vårt hus. Hur blir det med utrymning av lägenheter som vetter mot parken om det börjar brinna och stegbilar måste till, kommer de fram, eller blir lägenheterna en dödsfälla? Jag oroar mig för att det uppvärmda cykelgaraget kommer att bli värmestuga för diverse icke önskvärda individer.

Man borde kontakta andra bostadsrättsföreningar och hyresvärdar i området som också drabbas och tillsammans med dem arbeta mot bygget Det här måste vara ett av de viktigaste ämnena som styrelsen har att arbeta med.

Per Westergren

Pål Resare, motion om tvättstugorna

Medlemmarna har rätt att förväntar sig att tvättstugorna fungerar. En maskinpark som ofta går sönder skapar irritation ger höga reparationskostnader. I flera av tvättstugorna har maskinerna som varit trasiga under lång tid 2016/17 utan att de reparerats eller byts ut. Lägre energi­ och vattenförbrukning gör också att en investering i nya maskiner snabbt kan löna sig och även att förbättra miljön.

Yrkande
Undertecknad yrkar att föreningen beslutar att byta ut alla maskinerna föreningens tvättstugor alternativt ger styrelsen i uppdrag att löpande byta de maskiner som inte lönar sig att reparera.

Stockholm den 8 maj 2017

Pål Resare

Pål Resare, motion om askkoppar

Nu finns det askkoppar utanför entréerna till fastigheten. Enligt 2 § tobakslagen (1993:581) är rökning förbjuden i lokaler som är avsedda för gemensamt bruk i bostäder som trapphus, hissar, tvättstugor och liknande men tobaksrök kommer in i fastigheten därför att rökning sker i direkt anslutning till askkopparna vid entréerna. Det bidrar till passiv rökning och problem för personer med överkänslighetsreaktioner. Fimpar ligger ofta kastade på marken vid askkopparna och på baksidan drar de till sig folk som söker efter fimpar. Frågan om att ta bort askkopparna har varit uppe tidigare i föreningen men fick då avslag. Av 7 § tobakslagen framgår att den som i egenskap av ägare disponerar över en lokal, ett annat utrymme eller ett område utomhus som omfattas av någon av bestämmelserna i 2 § svarar för att bestämmelserna i tobakslagen följs.

 

Yrkande
Undertecknad yrkar att föreningen beslutar att ta bort samtliga askkoppar vid entréerna och verkar för en minskad nedskräpning av fimpar m.m. i anslutning till fastigheten. Att föreningen ytterligare informera i Brinckanbladet om att inte röka i direkt anslutning till entréerna och därigenom visa hänsyn till sina grannar samt att uppmanar rökarna att ta med sig sina fimpar.

Stockholm den 8 maj 2017

Pål Resare

Suzanne Hanell

Motion 1
Kan vi måla om pelarna som är utanför port 1 då de är jätte ”skrabbiga och fula”

Motion 2
Kan vi försöka få till någon städning utanför port 1 då det ligger drivor med fimpar och annat skräp som ser otroligt smutsigt ut.

Motion 3
Kan man sätta dit 2 blomkrukor, likadana som över gatan mellan pizzerian och blomaffären.
Det är 2 sten urnor som kunde passa utanför port 1 för att skymma lite när man trycker in portkoden. Exempel på växter är Buxbom eller Enar/Cypresser som behöver jättelite vatten.

Motion 4
Kan vi måla om undertaket till balkongerna vitt då mitt tak ser mest ut som en fläckig hyena av fläckar och smuts. Det skulle bli väldigt mycket finare och ett lyft för huset.

Mvh Suzanne Hanell

Ulla Guldbrand­ Niskanen

Jag önskar att styrelsen la till i våra trivselregler att man inte ska röka på sina balkonger. Det är fruktansvärt jobbigt att man aldrig kan ha sina fönster öppna på sommaren och att man inte kan njuta av sin balkong utan att ständigt få in cigarettrök i lägenheten. Det känns som det alltid är någon under en som röker.
Mvh
 Ulla Guldbrand­ Niskanen