2017-04-22 in Brinckan

Jobba för ditt eget boende – var med i styrelsen

Den 29e maj ska vi i föreningen välja styrelse för vår förening. I år söker valberedningen två nya personer; en ordinarie ledamot och en suppleant. Att vara med i styrelsen är ett utmärkt sätt att få kunskap om den fastighet som du och vi alla gemensamt äger.

Vad innebär det att arbeta i styrelsen?
Det innebär att ha ett övergripande ansvar för föreningens ekonomi, skötsel och information. Mycket av det löpande arbetet sköts av HSB ekonomiförvaltning och Dirigo fastighetsskötsel.

Arbetsuppgifterna innebär att vara med på 10 styrelsemöten per år, upphandla olika tjänster, kontakter med mäklare inför försäljningar och överlåtelser, planera fastighetsunderhåll, hantera föreningens gemensamma lån och förberedelser inför stämman.

Styrelsen får ett arvode som årligen bestäms av stämman. 2017 uppgick det till 150 000 kr, som fördelas mellan styrelsens ledamöter.

Suppleanternas främsta roll är att finnas tillgängliga för att kunna ersätta en ledamot som av någon anledning inte kan fullfölja sitt uppdrag till nästa val. Suppleanterna stöder också styrelsen i olika frågor och är alltid välkomna att delta på styrelsemötena.

När du äger en bostadsrätt äger du också en del av fastigheten. Det innebär att du tillsammans med de andra medlemmarna har ett gemensamt ansvar. Alla medlemmar i den ekonomiska förening BRF Brinckan 1 har ett ansvar för att föreningen uppfyller lagkravet om bland medlemmarna välja en styrelse på föreningsstämman.

Vi ser fram emot komma i kontakt med dig. När du arbetar i styrelsen under en mandatperiod är du med och tar ansvar för det hus du bor i och faktiskt också har ett ekonomiskt intresse i. Hör av dig till:

valberedning@brinckan.se
Karin Knutsson (port 3), Erik Nyré och Tony Anello (port 5)