Prenumerera med RSS för automatiska uppdateringar

Caféer, restauranger och barer.

Här får du tips för lunchen, fikan och utekvällen

Brf Brinckan ligger nära både Mariatorget och Medborgarplatsen med hela utbudet av fik, restauranger och barer. Här är ett litet axplock av allt du kan hitta. Du kan själv leta ditt favoritställe med hjälp av Kvartersmenyn och Restaurangkartan.

RestaurangkartanKvartersmenyn

 

Glada stinsen

Rosenlundsgatan 23, 08-720 20 92

Restaurang Glada Stinsen öppnade 1991 och har sedan starten drivits med stort hjärta av Zdravka Putnik. Restaurangen är uppdelad i två delar och består av en klassisk pub, och innanför den vår mysiga matsal där ni kan avnjuta mat och dryck i en lugn och avslappnad miljö. Krogen har en gammaldags inredning i trä med varma mjuka färger som ger en känsla av hemtrevnad och värme. Vi erbjuder allt från prisvärda lunchmenyer samt à la carte.

Glada Stinsen

 

Cafe gränden

Fatburs Kvarngata 4, 08-720 21 23

Är fiket mittemot på andra sidan gatan med en familjär känsla. På Café Gränden hittar du ett stor utbud av fika, men också goda lunchrätter, sallader och matiga smörgåsar. Caféet har öppet både vardagar och helger. På sommaren sitter du ute på trottoaren i skuggan med en kopp kaffe och dagens tidning.

 

Grekiska Kolgrillsbaren

Ringvägen 57, 08-668 99 99

Grekiska kolgrillsbaren på Ringvägen erbjuder ett brett utbud av grekiska delikatesser tillagade på en äkta kolgrill. Här kan du avnjuta grekiska delikatesser i alla dess former, från Souvlaki till Moussaka och mängder av smårätter med passande viner. Med en smakfull medelhavsinspirerad inredning väcker vi sinnena till liv och för dig tillbaka till nostalgiska semesterminnen från det underbara Grekland.

Grekiska Kolgrillsbaren

 

o´Pizzicato

Swedenborgsgatan 23, 08-720 15 75

O`Pizzicato är den familjeägda kvarterskrogen som ligger vid Södra stations andra uppgång vid Swedenborgsgatan. Här finns ett stort utbud av rätter, pastarätter och en särskild grillmeny. Barnmenyn är också ovanligt lång. De humana priserna och den folkliga atmosfären gör att stället passar lika bra för vänträffen som för barnfamiljen.

o´Pizzicato

 

Harrys

Swedenborgsgatan 24, 08-720 33 50

Mittemot O´Pizzicato hittar du Harrys, en pub och restaurang i typisk engelsk stil. Här finns ett brett utbud av maträtter från enkla pubrätter till 3- rätters. På Harrys finns också en stor dryckesmeny med öl, vin, cognac, whisky, bourbon, likörer, och drinkar. Nära och bra för ta en öl på väg hem efter jobbet och en bit mat.

Harrys

 

Morfar Ginko / Pappa Ray Ray

Swedenborgsgatan 13, 08-641 13 40

Morfar Ginko och Pappa Ray Ray är ett restaurang- och barkomplex med med familjär stämning och mysig uteservering mot gatan och på innergården. Man kan gå in genom dörren till Morfar Ginko till vänster eller in på Pappa Ray Ray vägg i vägg. Man hamnar ändå till sist framför samma meny och i de bakre rummen möts de två restaurangerna. I det större rummet spelas ofta rundpingis på vardagskvällar. På helgerna är det fullt med folk. Glid ut och ta en öl och en bit mat från restaurangmenyn på den lilla mysiga innergården, eller häng i cava-baren.

Morfar Ginko

 

Frida och Fannys

Roselundsgatan 44a, 08 684 181 85

Vi som driver restaurangen heter Frida och Fanny. Vi är två systrar som nyligen flyttat ned från Umeå till Stockholm. Att vi har norrländskt påbrå är det en hel del som redan listat ut tack vare det faktum att vi t ex varje måndag serverar handrullad pitepalt till lunch. Vår förhoppning är att du som gäst alltid ska känna dig välkommen hos oss samt uppskatta vår mat och dryck lika mycket som vi gör! Vi arbetar nämligen hårt med att alltid servera fräsch, nyttig mat som såklart också ska tilltala smaklökarna.

Frida och Fannys

 

Bistro Sud

Strax intill Mariatorget på vad som av händelse kan vara den mest parisiska biten gata på den här sidan 18:e ligger Bistro Sud. En modern stockholmsbistro med trottoarservering och rymlig bar där man sju kvällar i veckan serverar svensk-fransk-europeisk mat och de godaste viner det för tillfället går att få tag på.

Bistro Sud

 

Subway

Rosenlundsgatan 60, 08-66 80 090

Den klassiska mackkedjan och en god Subway finns på andra sidan Rosenlundsgatan – bara ett stenkast från Brinckan. Här hittar du deras vanliga meny för en god och snabb lunch eller en spontan picknick i Tanto.

Subway

 

Hotell Rival, bar, bistro och café

Mariatorget 3, 08-545 789 00

Från Rivals websida: ”Ett hotell med en krog, en krog med hotell. Vi brukar säga att Rival är som ett skafferi där varje liten del är en förutsättning för att våra gäster skall trivas. I Rivals Bistro blandas internationella gäster med spännande söderbor, det sprakar bland borden, det ångar i grytorna och det är vårt ansvar att just Du får en riktigt trevlig kväll i våra barer, i vårt café och inte minst i vår nyrenoverade bistro.”

Hotell Rival

 

Marie Laveau

Hornsgatan 66,08-668 85 00

Från Marie Laveaus websida: ”Vår vision var skapa ett ställe där våra gäster kan återkomma flera dagar i veckan och alltid känna igen sig men samtidigt uppleva något nytt. Marie Laveau består av sju olika enheter som har öppet sju dagar i veckan, från 11.00 på morgonen till 03.00 på natten. Här ryms allt från konstgalleri och lunchservering till cocktailbaren Little Quarter samt en matsal som ändrar skepnad från kvällens à la carte, med rötter i Louisianas creole- och cajunkök till helgdagarnas brunchhäng med tacos, burgare och milkshakes.”

Marie Laveau

 

Folkbaren

Är Folkoperans eget ställe vägg i vägg. Så här står det på Folkbarens webbsida: Folkbaren är söder på riktigt! Gott och blandat vad gäller publiken, avspänd miljö och en kombi av klassisk restaurang och skönt barhäng. På Folkbaren kan du njuta av mat och musik, ett skönt ställe att ta ett glas cava, njuta, prata och filosofera.

Folkbaren

 

Medborgarplatsen med Söderhallarna

Från Brinckan är det mycket nära till Medborgarplatsen och bara 5 minuters gångväg. (Förbi Södra stations uppgång vid Swedenborgsgatan och genom den gröna Fatbursparken.) Här finns fler ställen värda att besöka. På sommaren finns öppnar flera stora uteserveringar på torget: Perfekta för en kall öl och folkspaning.

Söderhallarna

Back to Top