2018-02-08 in Brinckan

Information om kommande arbete

OVK – Obligatorisk VentilationsKontroll

BRF Brinckan är skyldig att genomföra OVK var tredje år. Föreningen har beställt detta arbete med start vecka 10. Samtidigt med OVK utför föreningen inspektion av bl.a. vattenanslutningar och brandskydd i lägenheterna. Syftet är att förebygga skador på vår gemensamma fastighet.

Vi behöver tillgång till din lägenhet under en specifik dag. Detaljerad tidplan och ytterligare information kommer att delas ut senare.

Ventilationsanläggningen är föreningens ansvar och eventuell felaktig ombyggnad av ventilationen i lägenheterna måste korrigeras på lägenhetsinnehavarens bekostnad.

Om du är tveksam om din ventilationsombyggnad är korrekt kan du kontakta Borg & Merio för att få förhandsbesked. Denna inspektion bekostas av föreningen.

Borg & Merio kan hjälpa dig att korrigera felaktigheter och på det viset kan du undvika extra kostnader om OVK måste upprepas i din lägenhet.

Mindre felaktigheter (t.ex. byte ventildon, byta brandvarnare) kan korrigeras på plats under arbetet vecka 10 på lägenhetsinnehavarens bekostnad.

 

Renovering av tvättstugor

Föreningen har beställt renovering av tvättstugor och byte av torktumlare enligt följande preliminära tidplan:

 

Port Renovering pågår
1 Vecka 9 till vecka 13
7 Vecka 15 till vecka 19
5 Vecka 21 till vecka 25
3 Vecka 31 till vecka 35

 

När din tvättstuga är otillgänglig kan du boka övriga tvättstugor med din bokningspropp. Låsen i samtliga tvättstugor kommer att bytas så att du kan öppna med nyckel till grovtvättstugan. Saknar du den nyckeln, kontakta Borg & Merio